Heti Krónika

kedd, 2018, augusztus 14 - 10:33

Augusztus 19-én ismét Legyen Tánc fesztivál a Városi Közparkban. Az idén már negyedik alkalommal megrendezett eseményen Rúzsa Magdi és B. Tóth László szórakoztatja majd a közönséget, mindamellett street food ételeket is kóstolhatnak.

kedd, 2018, augusztus 14 - 10:32

A nyáron egyre többen kérnek segítséget méhbefogáshoz, darázsirtáshoz a Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől. Az elmúlt héten a város északi részéről érkezett hívás hozzájuk, hogy egy lakatlan épületnél lódarazsak építettek fészket maguknak. Arról, hogy mit tegyünk, ha darázsfészket találunk otthon Ragó Attilát, az egyesület elnökét kérdeztük.

kedd, 2018, augusztus 14 - 10:30

A városban dolgozó pedagógusok-tanárok, tanítók, óvónők, dajkák- látogattak el a közelmúltban Füzesabony testvér településére, a székelyföldi Zabolára. A tanulmányútra mi is elkísértük őket.

kedd, 2018, augusztus 14 - 10:29

Elkezdődött a felkészülés a Füzesabonyi Sportclub szakosztályainál a hamarosan induló bajnoki évadra. A célkitűzésekről beszélgettünk a stúdióban Petővári József ügyvezető elnökkel.

kedd, 2018, augusztus 14 - 10:27

Német Erzsébet neve sokaknak ismerősen cseng. Ő az, aki évtizedekig néptáncolt és oktatta is azt az egri és a környékbeli fiataloknak. Összegyűjtötte Felsőtárkány és Maklár néphagyományait, viseleteit. Számára a nyár igazán mozgalmasan telt, megkapta a Maklárért kitüntető címet és nyugdíjba vonult az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola Alapfokú Művészeti Iskolából. Vele, az általa megálmodott maklári tájházban beszélgettünk.

kedd, 2018, augusztus 7 - 08:48

Száz füzesabonyi és környékbeli diáknak biztosít három héten keresztül hasznos időtöltést múlt hétfőtől a Könyvtárral a tudásért pályázat a Városi Könyvtárban. Az ingyenes napközis táborban kézműves foglalkozásokon és kirándulásokon vesznek részt a tanulók. Az első héten a széchenyis és a szihalmi gyerekek táboroztak.

kedd, 2018, augusztus 7 - 08:47

Megyénkben már befejeződött a kalászosok aratása. A búza és az árpa már a magtárakban van. A termésátlaguk ugyan elmarad a tavalyitól, ezért mennyisége és minősége idén közepesnek mondható – számolt be róla Jakab Tamás a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatója.

kedd, 2018, augusztus 7 - 08:46

Szeptember 16-án Egerben a Bolyki-völgyben rendezik meg SVÉT 10.0 gasztronómiai programot. A Stílusos Vidéki Éttermiség célja, hogy az ország éttermei regionális szinten is bemutathassák ételkülönlegességeiket. Nyitrai Zsolt Eger és térsége országgyűlési képviselője azt mondta az idei év stratégiai célja, hogy Eger és térsége kiemelt turisztikai központtá váljon, így növelve az ide érkező támogatások összegét.

kedd, 2018, augusztus 7 - 08:44

Vasárnap ingyenes jogi tanácsadással várták az érdeklődőket a Dobó téren. A JogÁsz Napokon a segítséget igénylők a munkajog, a társadalombiztosítási jog, az adójog és a civil szervezetekkel kapcsolatos jogi kérdéseiket tehették föl. A kitelepülést minden olyan városban megrendezik, ahol Jogpont iroda működik.

kedd, 2018, augusztus 7 - 08:43

Több mázsa lisztet, túrót és almát használtak föl a Felsőtárkányi Rétesnapon, ahol most is kézzel húzták a rétestésztát. Közel húszezer szelet sós és édes túrós, valamint almás rétessel készültek.  A gasztronómia mellett gazdag programkínálattal is várták a vendégeket.

Oldalak