Főbb híreink

Augusztus 19-én ismét Legyen Tánc fesztivál a Városi Közparkban. Az idén már negyedik alkalommal megrendezett eseményen Rúzsa Magdi és B. Tóth László...

A nyáron egyre többen kérnek segítséget méhbefogáshoz, darázsirtáshoz a Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől. Az elmúlt héten a város északi részéről...

A városban dolgozó pedagógusok-tanárok, tanítók, óvónők, dajkák- látogattak el a közelmúltban Füzesabony testvér településére, a székelyföldi Zabolára. A tanulmányútra mi is elkísértük őket.

Elkezdődött a felkészülés a Füzesabonyi Sportclub szakosztályainál a hamarosan induló bajnoki évadra. A célkitűzésekről beszélgettünk a stúdióban Petővári József ügyvezető elnökkel.

Német Erzsébet neve sokaknak ismerősen cseng. Ő az, aki évtizedekig néptáncolt és oktatta is azt az egri és a környékbeli fiataloknak. Összegyűjtötte Felsőtárkány és Maklár néphagyományait, viseleteit. Számára a nyár igazán mozgalmasan telt, megkapta a Maklárért kitüntető címet és nyugdíjba vonult az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola Alapfokú Művészeti Iskolából. Vele, az általa megálmodott maklári tájházban beszélgettünk.

Száz füzesabonyi és környékbeli diáknak biztosít három héten keresztül hasznos időtöltést múlt hétfőtől a Könyvtárral a tudásért pályázat a Városi Könyvtárban. Az ingyenes napközis táborban kézműves foglalkozásokon és kirándulásokon vesznek részt a tanulók. Az első héten a széchenyis és a szihalmi gyerekek táboroztak.

Oldalak